Páginas

viernes, 14 de marzo de 2014

Dia de la visibilitat trans, exigim una igualtat i llibertat real per a totes les persones trans ja!



En el setè aniversari d'aprovació de l'anomenada “llei d'identitat de gènere”, des de l'Àrea de Llibertat d'Expressió Afectiu Sexual (*ALEAS) d'Esquerra Unida, volem remarcar que encara se'ns considera persones malalta des de múltiples instàncies, començant per aquesta legislació estatal a la qual al·ludim. A aquesta patologizació i estigmatització dels nostres cossos i identitats, se li sumen múltiples situacions d'exclusió i opressió que determinen les nostres vides i que mereixen una visibilitat i una politització. És així que, una vegada més, en aquest dia de la visibilitat trans, tornem a exigir una igualtat i llibertat real per a totes les persones trans.

Vaga dir que totes les legislacions existents, a diferents nivells, són el resultat d'anys de lluita política per part de les activistes trans i així ha de ser reconegut sempre. En efecte, no podem més que celebrar que, d'una forma o una altra, la qüestió trans es trobe en el centre de molts debats tant institucionals com en moviments i col·lectius socials. De fet, la mateixa legislació andalusa, la més avançada d'Espanya, no haguera sigut possible sense la pressió política i social dels col·lectius *LGTB. Ara bé, les activistes de ALEAS-EUPV creiem en la necessitat de continuar amb la pressió i la reivindicació polítiques a fi que els drets i les llibertats siguen una realitat per a totes les persones trans i per a totes aquelles *disconformes amb les asfixiants normes de gènere que la nostra societat imposa sobre tots els cossos i identitats.

En el context actual, d'una estafa disfressada de crisi, els sectors més conservadors i neoliberals estan duent a terme una revolució contra els nostres drets i llibertats. Retallades, repressió, suspensió de llibertats,pobresa, violència de gènere, transfòbia, precarietat... tota una sèrie atropellaments que les persones trans patim en la nostra vida quotidiana en formes molt complexes. Davant semblant escenari, reafirmem la nostra convicció sobre la importància de la *visibilización i la politització de les nostres realitats. Solament així serà possible generar les condicions d'una vida que meresca la pena ser viscuda per a totes aquelles persones que, d'una forma o una altra, no encaixem en aquells camins que el patriarcat ens ha marcat.

Efectivament, avui volem remarcar que la lluita segueix i seguirà fins que els nostres drets i llibertats deixen de ser un mer miratge i es convertisquen en una realitat a l'abast de totes les persones. Perquè són moltes les raons per a continuar en els carrers reivindicant major igualtat i major llibertat. Els èxits aconseguits fins al moment ens han confirmat que som les protagonistes de les nostres vides i està en les nostres mans que siguen vides que meresquen la pena ser viscudes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario