Páginas

viernes, 13 de junio de 2014

Sense FEMINISME no hi ha ORGULL







#OrgulloFeminista 



   Des de l'inici de la mal cridada “crisi” econòmica i del reaccionari govern del Partit Popular (PP), les persones LGTBI i, especialment, les dones LGTBI, venim sofrint un devessall de retallades en drets i llibertats que posen en dubte la qualitat democràtica del sistema en el qual vivim. Aquest atac constant és contestat una vegada i una altra als carrers a través dels moviments feministes i LGTBI. I és que seguim preparant dia a dia la resposta davant la retallada dels nostres drets; seguim oposant-nos a l'atropellament de “els de a dalt” contra la nostra democràcia; continuem reunint-nos a les places, als barris, creant xarxes, dotant-nos de poder col·lectiu. Perquè som la majoria les que anem a per totes aquest 28 de Juny creant i reivindicant un orgull feminista.

   De sobres conegudes són algunes de les mesures “estavella” del govern del Partit Popular. Assistim a una reculada de dècades en drets sexuals i reproductius. La contrareforma de la llei de l'avortament, abanderada per Gallardón i que pretén legislar sobre els nostres cossos impedint-nos exercir una maternitat lliure i desitjada, suposa donar regna solta a la violència legal contra milions de dones, especialment sobre aquelles que manquen de recursos per pagar-se un avortament fora de les nostres fronteres, és a dir, les “d'a baix”. D'altra banda, el mateix govern suprimeix la reproducció assistida de la Cartera de Serveis del Sistema Nacional de Salut per a les dones lesbianes i bisexuals, negant-se així el nostre dret a la maternitat com a càstig per no comptar amb un home per decidir. Però per molt que li malgrat els qui governen contra nosaltres, reivindiquem i celebrem les múltiples possibilitats de viure maternitats sense la necessitat d'un príncep blau.

   Convertint “els nostres cossos en camps de batalla”, de la mateixa manera, exigim la despatologizació de les nostres identitats; la fi de les intervencions correctores respecte a la intersexualitat; i la fi de la tutela sobre els nostres cossos perquè també volem decidir sobre els mateixos. Aquest orgull feminista cridarem de nou que no som nosaltres les “malaltes”, sinó tot un sistema que ens encasella i ens obliga a cenyir-nos a un model impossible de ser “home”, en el seu únic esquema de ser “dona”. Perquè els nostres cossos transformen sistemes.


   Malgrat tot, sabem que sí es pot. Com a activistes compromeses amb la transformació social creiem fermament en el canvi, al govern sobre les nostres vides, els nostres afectes i els nostres cossos, en el poder de la gent. Ens neguem a ser dirigides per una minoria privilegiada que limita les nostres accions, posa barreres als nostres moviments i pretén gestionar els nostres úters. Les dones i les transmaricabibollo estarem, en aquest Orgull, més unides que mai. Perquè volem posar fi al mandat dels “patriarques” que s'agenollen davant la jerarquia catòlica, punt i final als privilegis dels qui se sentin en els Consells d'Administració de grans empreses. Per tot això, és perquè el que lluitem amb un Orgull Feminista. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario